Това заяви пред bTV културологът проф. Любомир Стайков. По думите му

...
Това заяви пред bTV културологът проф. Любомир Стайков. По думите му
Коментари Харесай

Културологът проф. Любомир Стайков: Политиците не си дават сметка за начина, по който функционират медиите

Това съобщи пред bTV културологът проф. Любомир Стайков.

 

По думите му няма безгрешни политици, стига минусите им да не пречат за осъществяването на техните управнически задания. Експертът изрази мнение, че родните управници са на двете крайности.

 

" От една страна са тези, които желаят по някакъв метод да управляват имиджа си. Дават си сметка, че за задачата са им нужни имиджмейкъри, пиари и информационни специалисти. Много постоянно обаче те се провалят в своите напъни, тъй като все пак не им доближават самостоятелни качества. В другата прекаленост са политиците, които загърбват техниките на увещание и услугите на специалистите. Те работят инстинктивно. В този случай печелят тези, които не се преструват на такива, каквито не са. Говорят на диалект и не се държат помпозно “, означи проф. Стайков.

 

Специалистът посочи, че е доста елементарно, да се сътвори кратковременен имидж. За задачата съгласно него е нужна една ефикасна медийна тактика и сериозен бюджет.

 

„ Само за няколко седмици даже най-неизвестното лице в България може да стане свръхпопулярно. Нещата обаче се трансформират, когато свършат парите и лъсне неговата духовна, професионална и политическа импотентност “, посочи той.

 

Проф. Стойков разяснява и най-честите гафове на политиците през годините.

 

„ Да стартираме с изрече им. Най-често те са свързани с метода им на говорене, което е простимо. Но не бихме дали прошка грешката на мисълта “, уточни културологът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР